Navigate / search

Mij zal het niet overkomen.

UITVERKOCHT IN DE BOEKHANDEL

NOG ENKELE TIENTALLEN EXEMPLAREN TE KOOP VIA ASMA VZW

KOOP JOUW EXEMPLAAR NU

Herkenbare situaties en cases met 250 tips.

Hoe vaak denken we niet als we berichten over geweld lezen in de krant: mij zal het niet overkomen? Nochtans zijn geweldplegingen dagelijkse kost. Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt zeker voor steekpartijen, overvallen, verkeersagressie, internetcriminaliteit en verkrachtingen. Dat mensen soms slechte bedoelingen hebben, daaraan kun je weinig veranderen, wel kun je proberen je er zo goed mogelijk tegen te wapenen.

Alain De Preter leidt al jaren zowel professionals als gewone burgers op om zich beter te verdedigen en gevaarlijke situaties te vermijden. Ook in dit boek heeft hij aandacht voor verweer en preventie. Hij schetst waargebeurde geweldverhalen en becommentarieert wat het slachtoffer anders had kunnen doen om de schade te voorkomen of beperken. Evengoed heeft hij aandacht voor de emotionele gevolgen van diefstallen, verkrachtingen of andere daden van geweld.

Alain De Preter is veiligheidsadviseur en tevens oprichter en bezieler van  ASMA vzw, die cursussen zelfverdediging en geweldpreventie organiseert.

Uitgeverij Van Halewyck
224 blz
ISBN 978-90-5617-943-4
Prijs 18.90 Euro
UITVERKOCHT