Navigate / search

ASMA vzw geeft op haar eigen locatie ook les aan volwassenen, jongeren en kinderen in geweldpreventie & zelfverdediging.  Deze cursussen gaan door te Antwerpen. Na inschrijving krijgt u het volledige adres en een wegbeschrijving.

Elke deelnemer ontvangt eveneens het boek “Mij zal het niet overkomen” geschreven door  Alain De Preter.

Hieronder vind je meer informatie per doelgroep: volwassenen, jongeren en kinderen.

 

Volwassenen

Tijdens deze acht uur durende cursus (2 halve dagen) leer je geweld voorkomen en de verschillende vormen van agressie te herkennen en te onderscheiden. Je leert hoe de kans te verkleinen dat een aanvaller jou als slachtoffer uitkiest en hoe je je veiligheidsbewustzijn kan vergroten, zonder dat je hierdoor in iedereen een aanvaller gaat zien. Nuttige tips en anekdotes worden afgewisseld met eenvoudige zelfverdedigingsoefeningen. Uiteraard is er tijd en ruimte voor het stellen van vragen.
Maximum aantal deelnemers is 12.
Hier inschrijven

Jongeren

Tijdens deze acht uur durende cursus  (2 halve dagen) die toegespitst is op de leefwereld van jongeren,  leren jongeren hoe ze door rekening te houden met hun omgeving geweld kunnen vermijden. Ze leren verbaal en non-verbaal grenzen te stellen en  het gedrag van mensen te plaatsen. Ook het gebruik van sociale media en internet komt aan bod. Nuttige tips en anekdotes worden afgewisseld met eenvoudige zelfverdedigingsoefeningen. Uiteraard is er tijd en ruimte voor het stellen van vragen.
Maximum aantal deelnemers is 12.

Hier inschrijven

Kinderen
Tijdens deze drie uur durende workshop voor kinderen leren we hen hoe te reageren bij bepaalde situaties. De telefoon opnemen, de deur al dan niet openen wanneer ze alleen thuis zijn en het inroepen van hulp komen op een speelse maar educatieve manier aan bod. Tijdens deze workshop leren kinderen ook grenzen stellen en hoe te reageren wanneer mensen hen aanspreken.
Maximum aantal deelnemers is 8.

Hier inschrijven