Navigate / search

Veiligheidsadvies

ASMA vzw geeft veiligheidsadvies en training aan personen met een verhoogd risico op geweld en agressie.
Daarnaast geeft ASMA vzw ook advies over bedreigingen en stalking. Op deze manier zorgen we ervoor dat de risico’s voor jezelf en je omgeving worden teruggebracht naar een aanvaardbaar niveau.

De veiligheidsadviseurs van ASMA vzw houden rekening met alle mogelijke scenario’s en denken proactief. Ook het toenemende belang van informatica zoals sociale netwerksites (Facebook, Twitter, Linkedin…), draadloze communicatie, tracking-toestellen en allerhande technologische apparatuur gaat niet aan hen voorbij.

Diplomaten, veiligheidsdiensten, bekende mensen uit de media en het bedrijfsleven maar ook vrouwen die slachtoffer werden van huiselijk geweld en met bedreigingen te maken krijgen, kunnen bij ASMA vzw terecht.
Dossiers en informatie van mensen die beroep doen op ASMA vzw worden op een veilige en confidentiële manier bewaard en kunnen enkel geopend worden door de personen aan wie het dossier werd toevertrouwd.
ASMA vzw kreeg door Ministerieel Besluit op 14 juni 2007 een vergunning van het FOD Binnenlandse Zaken voor het geven van veiligheidsadvies en training.

Als centrum dat rond preventie van geweld werkt, beschouwen we het als onze taak om erop toe te zien dat er geen misbruik gemaakt wordt van onze diensten. ASMA vzw behoudt zich het recht voor bepaalde aanvragen tot advies en training te weigeren en zal zich steeds houden aan de wettelijke voorschriften.